Creativitatea de iarna: Ziua Copiilor Inventatori #focustogreenecolife

Evenimentul Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, sprijină mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei. Ne vom intalni marti, pe 23 ianuarie, cu copiii de la Gradinita nr. 23, din Bucuresti, pentru a lasa creativitatea lor sa ne inspire intr-un mod inovator!

Pablo Picasso spunea, „Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână artist și după ce crește.” 

Zile de creativitate „copilareasca”! Lasa-te inspirat pana la finalul lunii ianuarie.

Ziua Copiilor Inventatori  ne reamintește de potențialul creativ al celor mici, iar pe 29 ianuarie, celebram Ziua inventiei automobilului, care ne-a apropiat mai rapid unii de altii, scurtand timpul in care am putut parcurge distantele dintre noi.

Deși nu posedă o prea mare cunoaștere a mecanismelor lumii, copiii pot fi inventatori, pot avea idei geniale, invenții cât se poate de practice și utile. De fapt, mulți oameni cred că ei posedă o creativitate ieșită din comun tocmai din cauza faptului că nu-și dau seama de dificultatea unor lucruri și, de aceea, sunt capabili să-și folosească imaginația, mai neîngrădit, într-o mai mare măsură decât adulții. 

Data acestei celebrări nu a fost aleasă întâmplător. Pe 17 ianuarie 1706 s-a născut Benjamin Franklin. Renumit intre inventatori, om de știință și inventator american.

Puțini știu că, pe când avea 12 ani, a inventat primele aripioare de înot pentru mâini din lume.  A devenit astfel un model pentru orice copil care visează să facă ceva nemaivăzut.

Alți copii au inventat apoi numeroase chestii importante de care ne bucurăm în prezent. Cum ar fi înghețata pe băț, trambulina circulară de sărit, înălțat în aer și căștile pentru urechi de protejare contra frigului. Poate că unul din cele mai impresionante lucruri inventate de către un copil este limbajul nevăzătorilor. Braille.

Dacă ai copiii, poți fi inspirat să le transformi aceste zile în unele educaționale. Pline de distracții si de haz. De-a lungul zilelor urmatoare fii cât mai receptiv față de ideile lor … aparent trăznite!

Automobilul ne-a apropiat mai rapid unii de altii. Atat pe durata vietii masinii, dar mai ales atunci cand este scoasa din uz sau ii schimbam parti componente, trebuie sa ne gandim la impactul asupra mediului!

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, ” este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).